God Jul önskar vi alla våra vänner

...och alla andra också förstås. Nu närmar det sig jul och vinter och restaurangsverige kommer så sakta tillbaka. Att dricka gott och äta gott i vänners lag är något som många saknat.
I helgen som var, deltog vi på Nolia Beer X-mas som hölls på Avion shopping i Umeå. Några av er var säkert där. Ett jättetrevligt arrangemang där vi träffade många ölälskare och hade många trevliga samtal.

Vår Bragott gjorde succé och tog slut, vi skulle definitivt tagit med oss mer. Men den går lyckligtvis att beställa till ditt Systembolag. Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

 Markus Falkner

---

Dravers

Under sommaren började Catte Anderback och Monica Falkner ta reda på en del av vår restprodukt drav – det krossade korn som blir över efter ölkoket. Efter en hel del experimenterande så har de nu en färdig produktserie. Dravkex i några olika smaker. Läs mer på deras hemsida, www.dravers.se.
Känns jättebra att en del av våra restprodukter kommer till nytta. Vi hoppas att Dravers växer så att de kan ta en allt större del. Ett riktigt bra miljötänk. Catte är också den som plockar mycket av våra ingredienser, t.ex. älgört och rallaros. Dessutom bakar hon tunnbröd i sitt bageri Neom Fjälle. Smaskens.

---

Jul på Systemet

Inför Julhelgerna och vintern är det två sorter vi vill lyfta fram. I år har vi bryggt betydligt mer Kåtöl Jullager, nr 36891 på Systembolaget än i fjol. Då hade vi tyvärr en smula för lite och fick avvisa beställningar den sista veckan före jul. När vi hade levererat det sista hade vi bara en (1) flaska kvar på hyllan.Så vill vi inte ha det.
Tipsa era vänner – snart är det jul..

Vår BRAGGOT 2021, nr 36791 lanserades den första november, och har fått ett bra mottagande bland ölkonnässörer. Gjord med inspiration från ett gammalt Keltiskt recept och är smaksatt med både kråkbär och honung. Perfekt när du vill kura framför brasan efter en kylig vinterdag.
En bragott har lång hållbarhet och nästa år kommer Bragott 2022.

---

Musten som försvann

Vi gjorde en provbryggning inför jul med 500 liter julmust.
Vi skulle gjort ännu mer för det tog bara några dagar så var den puts väck.
Så här har vi lärt oss något inför kommande jular – brygg mer.

Eller som Duncan skaldade:
Must is a must.

---

Streaplers på banan igen

Våra dansanta vänner i dansbandet Streaplers harnu kommit igång på riktigt efter en lugn period under pandemin. Helgen den 23-24 januari åker Per och Markus på kryssning till Åland. Streaplers spelar och vi kränger Streaplers lager. Har du inte provat Streaplers egen lager, så har den beställningsnummer 35313. Och vill du veta var de spelar så går du till deras hemsida.
Kommande helg är de i Umetrakten. Fredag 10 december i Kusmark och lördag 11 december på Ersboda Folkets Hus.

---

Vi har köpt Kåtöl

Tidigare har vi bryggt och sålt Kåtöl på licens. Nu har vi förvärvat varumärket och kan utveckla det ytterligare. Bland annat så har vi nyss öppnat en webshop med shyssta Kåtölsprodukter. www.kåtölshop.se

---
---
Till vår Facebooksida

Dela gärna våra inlägg på Facebook. Då blir vi glada.